Outsourcing van uw credit management activiteiten. Traditioneel, maar niet gewoon!

U kunt uw gehele credit management outsourcen, maar ook een deel daarvan. U bepaalt waar u instapt en wat u door ons wilt laten uitvoeren. Compleet ontzorgen, of voor een deel. Deze peiler bestaat uit de volgende onderdelen.

(e-)Facturatie

De nummer 1 reden voor te late betaling is de factuur! Wist u dat? Een correcte factuur verdient dan ook onze volledige aandacht. Wij verzorgen de verzending van uw factuur, elektronisch of per post, en bewaken vervolgens de betalingstermijn. Wordt de factuur niet tijdig voldaan, dan ondernemen wij meteen actie en verzenden wij een betalingsherinnering. Zonder dat u daar iets aan hoeft te doen.

U bepaalt de betalingstermijn, het briefpapier, de stappen tijdens het debiteurenbeheer, etc. Het gehele traject is namelijk flexibel in te richten. Desgewenst brengen wij een automatische koppeling aan tussen uw boekhoudpakket / ERP pakket en onze systemen.

Onze specialisten spreken dit alles eenmaal met u door en vervolgens regelen wij alles voor u. Dat noemen wij nou ontzorgen.

Automatische incasso

Automatische incasso biedt uw klanten dus betaalgemak en geeft uw organisatie extra zekerheid. Maar ‘automatisch’ betekent niet dat er nooit iets mis gaat. Storneringen komen helaas maar al te vaak voor. Met IM-Direct Debit heeft u geen omkijken meer naar uw automatische incasso’s. Wij verzorgen de communicatie met de bank en  wijzen de betalingen toe. Ook de storneringen handelen wij voor u af en volgen wij op.  Wij komen namens u direct in actie wanneer een verplichting niet wordt nagekomen. Uiteraard allemaal volgens de SEPA richtlijnen.

Debiteurenbeheer

Laat uw debiteurenbeheer uitvoeren door een professional en kies daarmee het zekere voor het onzekere. Professioneel debiteurenbeheer is dan ook een wezenlijk onderdeel van goed credit management beleid.

Voorkom dat trage betalers wanbetalers worden!

Door uw debiteurenbeheer uit te besteden, slaat u drie vliegen in één klap:

 • Debiteuren krijgen de aandacht die nodig is om uw financiële positie te verbeteren.
 • Vreemde ogen zorgen dat openstaande rekeningen sneller worden voldaan.
 • Uw aanmaningen voldoen aan de wettelijke vereisten. U komt dus niet meer voor nare verrassingen te staan.

Door scheiding van wanbetalers en langzame betalers zorgt u dat goedwillende klanten het goede gevoel bij uw organisatie houden.

Incasso

Wij incasseren uw geld en u behoudt uw klant.
U wilt uw geld vlot innen, maar tegelijkertijd uw klanten koesteren.
IMNederland begrijpt hoe belangrijk het is om uw klanten met de juiste toon te benaderen.
Onze hoge incassoscore bewijst dat klantvriendelijke incassodienstverlening zich terugbetaalt.

Juridische dienstverlening

 • Opstellen en screenen algemene voorwaarden
 • Opstellen en screenen contracten
 • Juridisch advies
 • Voeren van gerechtelijke procedures
 • Uitzettingen
 • Beslagleggingen
 • Bindend advies en arbitrageprocessen
 • Mediation

Het zijn specialistische disciplines die de meeste bedrijven niet in huis hebben. Onze juridische dienstverlening is gestoeld op jarenlange ervaring van onze juristen die ook van de laatste wetswijzigingen op ons vakgebied helemaal op de hoogte zijn. Daarbij zijn onze tarieven een stuk aantrekkelijker dan die van de advocatuur.

linkedinlinkedin